Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Luhačovicko » Muž ztratil sedmnáct tisíc korun

Muž ztratil sedmnáct tisíc korun

00

Stále se mezi námi najdou slušní a poctiví lidé. Věta, nad kterou někteří nesouhlasně zakroutí hlavou. Ale opravdu tomu tak je. Naposledy nás o tom přesvědčil šedesátiletý muž z Luhačovic.
Ve čtvrtek krátce před polednem se v místě svého zaměstnání podíval z okna na ulici opravdu v pravou chvíli. Zrovna po silnici projížděla stříbrná škodovka a pozorný muž si všimnul, že za ní na ulici něco zůstalo ležet. Neváhal a šel se podívat ven. Na zemi objevil peněženku, ve které bylo sedmnáct tisíc korun a cizí bankovky v hodnotě dalších několika set korun. Ani chvíli neváhal a nález oznámil na recepci nedalekého Krajského ředitelství police Zlínského kraje. Po nutných administrativních úkonech se tak peněženka s penězi, doklady a platebními kartami vrátila zpět devětatřicetiletému muži ze Zlína. Šťastný majitel peněženky uvedl, že si ji položil na střechu automobilu v momentě, kdy dovnitř vozu nakládal balík. A jak už se to v podobných situacích stává, na peněženku si již nevzpomněl, nasedl do auta a odjel.
A tady se vlastně vracíme na začátek zprávy, protože nebýt poctivosti šedesátiletého nálezce, byla by chvilková roztržitost mladšího muže oceněna ztrátou několika tisíc korun.

nprap. Petr Jaroš

 

 

 

F