Home » ZPRÁVY » CHARITA LUHAČOVICE » Humanitární sbírka šatstva pro Diakonii Broumov

Humanitární sbírka šatstva pro Diakonii Broumov

sbirka satstva pro Diakonii Broumov 2013

Charita Svaté rodiny Luhačovice uspořádala ve dnech 23. – 26. dubna 2013 sbírku šatstva pro Diakonii Broumov.

Sbírku šatstva pořádá Charita Luhačovice každoročně začátkem jarních měsíců. Sbírá se oblečení, obuv, látky, lůžkoviny i nádobí, samozřejmě vše čisté a nepoškozené. Díky občanům z Luhačovic a okolních obcí se během pár dní nasbíralo přes 1,5 tuny potřebných věcí a k tomu ještě přispěli částkou 860,- Kč Diakonii Broumov na dopravu a náklady související s odvozem.

Charita Luhačovice je pouze sběrným místem. Odvoz použitého ošacení zajišťuje samotná Diakonie Broumov. Dále tyto věci budou třízeny v Broumově, kde se na této práci podílí především klienti z azylových domů. Nositelné a použitelné věci se předávají potřebným. Poškozený materiál se dále průmyslově zpracovává. Bohužel však při třízení vzniká i odpad. Jedná se o nepoužitelný materiál, který nelze dále ani průmyslově zpracovávat a za jehož likvidaci se musí platit.

Děkujeme všem, kteří sbírku podpořili a přispěli tak svou dobrou vůlí potřebným lidem. Zároveň děkujeme dobrovolníkům, že obětovali svůj volný čas a ochotně pomáhali v průběhu celé sbírky.

Mgr. Anna Martincová

,
F